08.03.2012
Drivkræfter i planlægningen – fælles mål

drivkraefter-i-planlaegningen

Der har været en stigende opmærksomhed på afløbssektoren i de seneste år. Antallet af interessenter forøges, regnen varierer stadigt mere og kravene skærpes. Kunderne ønsker et sikkert afløbssystem der holder vores kældre og veje tørre. Forsyningsselskaberne er blevet underlagt et prisloft, som regulerer økonomien og dermed rammerne for omfanget af hvilke aktiviteter de kan igangsættes, samtidigt med der skal skabes "Grøn Vækst" og et "godt miljø".

 

Miljøkravene bliver løbende skærpet og vi skal have mere miljø for pengene, men hvordan kvantificerer vi miljø? Det er en udbredt opfattelse, at miljøet lades i stikken, når økonomien er involveret. Det er nogle af de bindinger eller snarere udfordringer der indgår i vores daglige planlægningsarbejde - hvad enten man er hydrauliker, driftsmedarbejder, anlægschef, direktør eller til daglig sidder med den kommunale planlægning eller myndighedsarbejdet.

Forholder det sig nu også sådan i virkeligheden eller kan der på trods af disse "bindinger og krav" tænkes i
nye baner ? EVA-udvalget vil gerne "tage temperaturen på" nye tiltag der kan medvirke til nye og spændende løsninger der kan inspirere til andre udformninger og anvendelser af afløbssystemet samtidigt med, at regn-vandet udnyttes rekreativt og miljøbelastningen på omgivelserne mindskes – selv under nogle af de kraftige regnhændelser.

Vi har med temadagen valgt, at fokusere på og reflektere over rammerne for vores daglige arbejde, de forskellige mål, bindinger og drivkræfter, der kan få politiske ambitioner og den tekniske formåen bragt i retning af gode løsninger der indeholder både teknik og nyudvikling samt rekreativ værdi med flere anvendelsesmuligheder – uden at miljøet, forsyningssikkerheden eller økonomien overbelastes.

Lyder det for godt til at være sandt, så mød selv op på temadagen og få mulighed for, at høre mere om og vurdere en række spændende løsninger – det kunne jo være at du bliver inspireret til se nye muligheder !

Dagens program

  • 09:30

    Kaffe/te og rundstykker

  • 10:00

    Velkomst og indledning
    Jan Nielsen, EVA-udvalget

  • 10:10

    Spildevandsplanens – mål og drivkræfter
    Palle Sørensen, Center for Park og Natur, Københavns Kommune
    Spildevandsplanen er rammen for det daglige arbejde i forsyningerne. København er lige på trapperne med 2012 versionen. Hvad har drivkræfterne været for udarbejdelsen af ny spildevandsplan i København været?

    Hvad har defineret ambitionerne, og hvorledes har samspillet mellem politikernes ambitioner og Forsyningsselskabets teknisk formåen været?

  • 10:45

    Natur frem for beton – opnå besparelser og synergi ved helhedstænkning.
    Henrik Lynghus, Niras, Vand & natur
    Der findes gode alternativer til dyre betonbassiner og kloakrenovering – de kan være både smukkere, bedre og billigere.
    Eksempler på en række planlagte og gennemførte anlæg, med merværdi og massive besparelser for forvaltning og forsyning vil blive præsenteret.

  • 11:20

    Pause
  • 11:35

    Årsmøde
    Mads Uggerby, Formand for EVA udvalget

    1. Valg af dirigent
    2. Bemærkninger til dagsordenen
    3. Formandens beretning
    4. Fremlæggelse af regnskab
    5. Valg af udvalgsmedlemmer
    6. Eventuelt
  • 12:05

    Frokost

  • 13:15

    Nordhavn – et udviklingsområde!
    Niels Bent Johansen, Københavns Energi
    Nordhavn er et nyt boligområde i København, hvor alle bundlinjer er i spil. Ambitionerne er tårnhøje, men hvordan ser virkeligheden ud og bliver Nordhavn "det grønne
    demonstratorium" ?
    Hør hvordan det nyligt opstartede Vandpartnerskab Nordhavn håndterer udfordringer i forbindelse med planlægningen af de første etaper.

  • 13:15

    Forsyningens "nye virkelighed"
    Ole Nikolajsen, Aalborg Forsyning
    Hvordan oplever driften den nye virkelighed med prisloft og omverdenens større forventninger til forsyningssikkerhed?
    Er fokus i driften udelukkende økonomi, eller er der også plads til grønne løsninger?

  • 14:25

    Pause
  • 14:45

    Samarbejdsformer – giver det en god bundlinie?
    Morten Steen Sørensen, EnviDan A/S
    Betyder samarbejdsformen mellem bygherre, rådgivere og entreprenører noget på bundlinen ?
    Går vi på kompromis med kvalitet og god opførsel i bestræbelserne på, at optimere forsyningens bundline. Forskellige samarbejdsformer, både de traditionelle og ”moderne” samarbejdsformer, vil blive belyst

  • 15:20

    Afsluttende bemærkninger
    Jan Nielsen, EVA-udvalget

  • 15:30

    Tak for denne gang og kom godt hjem

Torsdag den 8. marts 2012
9:30-15:30
Hotel Nyborg Strand
Østerøvej 2, 5800 Nyborg